STOCKHOLMS BURFÅGELFÖRENING

SOM MEDLEM I FÖRENINGEN FÅR DU BÅDE HJÄLP FRÅN HOBBYN OCH CHANS ATT HJÄLPA ANDRA

Ibland lånar vi med oss fåglar för att göra föredragen mer levande.

Bild från Ted Edlunds föredrag om palmkakaduor.

Är du intresserad av att gå med i vår förening? Kul!


Som medlem i föreningen får du möjlighet att lära dig mycket, mycket mer om fågelhållning och hela fågelhobbyn. Du kommer att lära känna många nya vänner med samma brinnande intresse - och om du vill kan du genom föreningen hjälpa oss att genom föreläsningar, utställningar och andra aktiviteter lära allmänheten mer om fågelhobbyn. Vi i föreningen vill både öka kunskapen hos alla de som redan har fåglar, och inspirera de som kanske bara är lite nyfikna på hobbyn att ta steget och börja med egna fåglar. Hos oss är du välkommen oavsett vilken typ av fågelhållning du lockas av - vi har medlemmar med erfarenhet av att handuppmata hyacintharor, klickerträna tampapegojor, häcka med bulbuler och ställa ut finkar på oficiella fågelutställningar. Samlat inom föreningen finns enorma kunskaper, både breda och djupa, på våra medlemsöten delar vi med oss av allt vi kan till dig som frågar - samarbetet inom föreningen gynnar oss alla och för hobbyn framåt.

Att besöka andra uppfödare med föreningen brukar vara mycket uppskattat!

Att gå med i föreningen kostar 425:- per kalenderår, du betalar in hela beloppet till  bankkonto  8327-9,904 456 544-9   (OBS! Nytt konto).

 Är du redan med i en förening ansluten till förbundet Svensk Fågelhobby betalar du bara 215:- i årsavgift. Ungefär hälften av avgiften går till förbundet Svensk Fågelhobby, för de pengarna får du en prenumeration på vår tidning Fågelhobby samt ett aktivt förbund som tillsammans med oss lokalföreningar verkar för att förbättra situationen för både fåglar och fågelägare i landet! Glöm inte att bifoga dina kontaktuppgifter på inbetalningskortet - eller maila/ringa oss i styrelsen och lämna dessa. Uppskattat men helt valfritt är förstås också om du kontaktar oss i styrelsen för att presentera dig och berätta lite om din fågelhållning!

Tar inte föräldrafåglarna hand om ungarna?

I föreningen finns stor erfarenhet av handuppmatning om det skulle behövas!

Du avgör själv hur mycket du får ut av ditt medlemskap, kanske vill du bara bidra till att hobbyn fortsatt företräds av riktiga eldsjälar och dessutom få hem en riktigt bra fågeltidning - det är givetvis inget fel på det! Vill du vara mer aktiv så finns det varje år många spännande föredrag att lyssna till, aktiviteter inom föreningen och tillsammans med andra föreningar som du kan hjälpa till med, utflykter och guidade turer i och utanför stockholmsområdet med mera vilket innebär att du som aktiv medlem inte bara lär känna oss andra i föreningen utan får hjälp med att knyta kontakter både i och utanför Sverige! Hos oss får du hjälp med att hitta uppfödare av din drömfågel, eller att planera dina häckfack så att de både blir lätskötta ocg inte bara lagliga utan uppskattade av dina fåglar! Inom föreningen finns kunskaper om nästan allt som har med fåglar att göra - skötsel, avel, lagstiftning m.m. 

Vi hjälper dig att hitta din drömfågel!

Var fjärde år hålls det en internationell papegojkongress på Loro Parque, Teneriffa. Är du intresserad av att följa med för att knyta internationella kontakter, uppleva en fantastisk papegojpark och ta del av spännande föreläsningar och workshops? Kontakta oss för mer information om kongressen 2022!

Varje månad från September till Maj har vi medlemsmöten där vi först får lyssna till ett föredrag om någon del av vår hobby (nytt tema varje månad!) och sedan fika och diskutera vår hobby och olika problem eller nyheter inom den. Utöver att vi håller dessa möten är du som medlem alltid välkommen på våra uppfödarbesök, resor och guidade visningar. Vi håller ett antal sådana aktiviteter varje år. Stockholms Burfågelförening är ansluten till förbundet Svensk Fågelhobby och som medlem får du en prenumeration på tidningen Fågelhobby. Som medlem får du också hjälp med att beställa ringar, dokumentera dina uppfödningar, hjälp med myndighetskontakter och ansökningar om CITES, import- och exporttillstånd m.m.

Stockholms Burfågelförening 2018