STOCKHOLMS BURFÅGELFÖRENING

SEDAN 1964

 

Utflykt till Uppsala

Resan till Uppsala 8 januari blev tyvärr inställd på grund av snöoväder och sjukdom. Nästa tisdag 5 februari har vi en ny chans att lyssna på  Arne Nylunds föredrag om skrikor från Sydamerika, som han har erfarenheet av, men som vi andra vet väldigt lite om.

  Föranmälan obligatorisk. Ring 0763136010 och tala om att du vill följa med, eller skicka ett SMS, så ringer vi upp.

 

Årsmöte

MEN VI FÅR INTE GLÖMMA att vi har årsmöte den 12 februari.  Vi ses som vanligt klockan 19.30  i Alviks kulturhus, Gustavslundsvägen 168A, mitt emot T-banan och Tvärbanan.

 

Kan fåglar tänka?

Efter årsmötesförhandlingarna berättar Ludde om en nyutkommen bok på svenska "Bevingad Intelligens" av Jennifer Ackerman. Många har säkert sett en video från 1980-talet med den smarta Grå Jackon Alex och hans ägare och kompis Irene Pepperberg. Alex kunde tala om vilken färg eller form ett föremål hade och han kunde också använda siffror och svara på frågor om addition bland mycket annat. Irene Pepperbrg är en forskare som fått många efterföljare i ämnet fåglars intelligens och Jennifer Ackerman har träffat många av dem runt om i världen. Fåglar är alltså mycket smartare än vi har vetat förut, och JA ger många ledtrådar till varför det är så.

 

    

"Själlands-rundan"

Vid vårt möte 11 december, straxt före jul, hade vi en trevlig samvaro med glögg och pepparkakor och passade på att  diskuterade om föreningens aktuella angelägenheter.

   Kalle Tenglin visade bilder och berättade från  Själlands-rundan - ett återkommande evenemang, då man har möjlighet att besöka flera av de danska  fågelutställnigar under en och samma helg.

 

Årets bilder!

Förhoppningen är att många medlemmar ska bidra med egna bilder från året som gått när vi närmar oss slutet på 2019! Kanske kan vi arrangera en egen fototävling på detta tema om ett år? Det är något att tänka på när du tar fram kameran nästa gång, för att  dokumentera någon händelse i ditt eget fågelhåll, eller kanske på  besök hos andra fågelvänner i Sverige eller på utlandsresan.


Ung Spix ara i ACTP's anläggning. Bils: Simon Degenhard för Aviarylife Magazine

Det här är den minsta underarten av barögd kakadua, som i sin tur är en av de minsta arterna bland de vita kakaduorna.